Maak kennis met ons team

Meer over ons weten?

Als je nieuwsgierig bent geworden en meer wilt weten over onze zorg, dan nodigen we je uit om verder te lezen…

Aline Guijt

Verloskundige

Ik ben Aline, sinds 2007 ben ik werkzaam als verloskundige in onze praktijk. Al vanaf mijn twaalfde wist ik het zeker, ik wilde graag verloskundige worden. Toen ik dat ter sprake bracht thuis, kwam ik erachter dat mijn oma’s oma ook verloskundige was. Hoe leuk! Dat zit dus toch een beetje in de genen. Inmiddels ben ik al heel wat jaren verloskundige en heb ik nog steeds de leukste baan van de wereld. Het begeleiden van en medische zorg leveren aan een zwangere vrouw blijft zo bijzonder, keer op keer weer.

Tevens heb ik in 2010 een Master Verloskunde afgerond aan de UvA. Dit geeft mij meer wetenschappelijke verdieping in mijn vak als verloskundige. Kritisch wetenschappelijk onderzoek kunnen lezen, maar ook het uitvoeren hiervan.

Naast mijn werk als verloskundige ben ik samen met mijn partner de trotse ouders van dochter Philène (2012), zoon Dale (2014) en jongste dochter Avélie (2016).

Winnie Ottenhof

Verloskundige

Ik ben Winnie. Ik ben in 2006 afgestudeerd als verloskundige en werk nu al ruim 12 jaar met heel veel plezier in onze praktijk. Ik ben ooit verloskunde gaan studeren met het idee dat ik dit vak wel een jaar of 10 leuk zou vinden en daarna weer verder zou kijken wat ik zou willen doen, maar ik kan me nu geen leuker vak voorstellen!

Ik vind het heerlijk om niet te weten wat de dag gaat brengen. Ga ik gewoon rustig visites rijden of zal ik het ontzettend druk krijgen met 2 prachtige bevallingen achter elkaar? Daarnaast vind ik het heel leuk dat iedereen anders is en het proces van zwanger zijn en bevallen anders ervaart en er anders in staat. Zwanger zijn en bevallen doe je hooguit maar een paar keer in je leven. En dat is best spannend. Ik vind het ontzettend leuk om vrouwen tijdens deze periode te kunnen begeleiden, geruststellen en bijstaan.

Ik heb zelf inmiddels vier hele leuke kinderen. Tijdens mijn zwangerschappen heb ik ervaren wat een spannende en mooie periode dit kan zijn. Wat ik belangrijk vind is dat vrouwen zich in onze praktijk geen nummer voelen, het gevoel hebben dat ze ons altijd mogen bellen en zich veilig voelen om te zijn wie ze zijn.

Emmelie Schurink

Verloskundige

Ik ben Emmelie en ik beoefen het mooiste vak van de wereld; verloskunde! Het mooie van verloskunde is dat wij de enige groep in de gezondheidssector zijn die uitgaan van de gezonde mens. Wij hebben dus ook geen patienten maar clienten.

Tijdens mijn dagelijkse werkzaamheden mag ik bij één van de meest bijzondere periode uit iemands leven zijn; zwanger willen worden, zwanger zijn, bevallen, en pas geworden ouder(s). Elke fase kent haar onzekerheden en bijzonderheden. Prettige, veilige en kundige begeleiding is daarbij van belang. Je geen nummer voelen en gepersonaliseerde zorg ervaren die past bij jou. Ik vind dan ook dat je bij ons geen drempel moet voelen om ons te benaderen voor welke vraag, onzekerheid of feedback dan ook!

In 2011 ben ik begonnen als waarneemster binnen deze praktijk waarbij een prettig teamverband en diverse, leuke populatie kenmerkend zijn. Als waarneemster heb ik niet alleen in deze praktijk gewerkt maar ook andere praktijken. Hierin heb ik veel verschillende situaties, gezinnen en ervaringen opgedaan. In 2015 ben ik als vast lid van de maatschap toegetreden.

Inmiddels ben ik zelf moeder van een zoon Phillion en een dochter Soleia en heb persoonlijk deze bijzondere periode dus ook mee mogen maken.

Tot ziens in onze praktijk!

Margriet Veerman

Verloskundige

Mijn naam is Margriet Veerman. In februari 1990 werd ik na een moeizame zwangerschap door middel van een keizersnede op de wereld gezet in Haarlem. Ik groeide op in Volendam.

Als kind was ik al gefascineerd in verloskunde en keek ik al naar tv programma’s zoals ‘Bevallingsverhalen’. Dit veranderde mijn kijk op de toekomst echter niet: ik wilde heel graag lerares worden. Pas toen ik 18 jaar werd en een definitief besluit moest maken voor mijn toekomst, besloot ik mezelf in te schrijven voor de opleiding tot verloskundige.

In juli 2012 studeerde ik af aan de Verloskunde Academie in Amsterdam. Sindsdien werk ik met veel plezier in onze praktijk. Het leuke aan mijn beroep vind ik het persoonlijk contact met de zwangere vrouwen en hun partner. Het werk als verloskundige is heel veelzijdig. Geen dag is hetzelfde en dat houdt het spannend. Het begeleiden van de geboorte van een kindje geeft de meeste voldoening. De dankbaarheid van de ouders na deze spannende en bijzondere gebeurtenis maakt dat ik dit werk zowel dag als nacht leuk vind!

Zelf ben ik moeder van twee dochters en een zoon; Rose (2018), Saar (2020) en Tom (2023).

Ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten! Tot snel!

Heleen de Vreede

Verloskundige

Mijn naam is Heleen de Vreede.

In de zomer van 2019 ben ik afgestudeerd tot verloskundige. Na een hele fijne stageperiode kon ik blijven werken bij Waterland-Oost. Naast mijn werk heb ik in 2021 de master Evidence Based Practice in Healthcare afgerond in het AMC, om uiteindelijk medisch onderzoek te mogen doen binnen de gezondheidszorg.

Ik wist al een lange tijd dat ik iets medisch wilde gaan doen en twijfelde tussen tandheelkunde en geneeskunde. Voor de gezelligheid ging ik met een vriendin mee naar de open dag van de Verloskunde Academie. Ik kwam thuis en wist het zeker: dit wil ik doen. Hier heb ik nooit meer één moment over getwijfeld, want wie heeft er een mooier vak dan ik? Wat is er mooier dan het bijwonen van een van de belangrijkste momenten uit iemands leven? Het geeft mij veel energie om vrouwen en partners bij te staan, te coachen en begeleiden. Ik vind het belangrijk dat cliënten nooit een drempel voelen om ons op te bellen met een vraag of om even te sparren. Elke zwangere verdient het om zich veilig en vertrouwd te voelen bij haar verloskundige.

In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met koken, lekker eten en beoefen ik het liefst zoveel mogelijk verschillende sporten, van tennis tot wielrennen.

Tot snel in de praktijk!

Donna de Groot

Verloskundige

Hoi! Mijn naam is Donna de Groot. Zolang ik me kan herinneren wilde ik verloskundige worden. Nadat ik mijn havo diploma haalde ben ik meteen doorgestroomd naar de verloskunde academie in Amsterdam, waar ik in 2017 mijn diploma mocht ontvangen. Een droom die uit kwam!

Wat ik zo leuk vind aan dit vak is dat ik het medische- maar ook het psychische deel kan begeleiden. De zwangerschap, geboorte en periode daarna zijn wat mij betreft 1 van de bijzonderste dingen die er bestaan en ik ben elke bevalling weer verwonderd door de kracht van de vrouw.

In 2022 zijn mijn vriend en ik trotse ouders geworden van onze zoon James. Samen wonen we in Monnickendam. Tijdens mijn zwangerschap en bevalling heb ik zelf mogen ervaring hoe mooi, maar soms ook pittig het is en hoe fijn het is om een goede band te hebben met je verloskundige. Ik hoop dat wij dat ook kunnen opbouwen.

Ik vind het belangrijk dat jij je gehoord voelt in jouw wensen en hoop dat ik met mijn luisterend oor, nuchterheid en een beetje humor jou een fijne ervaring kan geven.

Marjan Muhren

Doktersassistente | Lactatiekundige IBCLC

Ik ben Marjan Muhren, getrouwd en moeder van een volwassen dochter. Ik ben sinds 2002 doktersassistente (lees manusje van alles) bij de verloskundige praktijk.

Sinds 10 jaar ben ik ook lactatiekundige IBCLC wat een hele mooie aanvulling geeft. Ik houd ervan om met mensen bezig te zijn en te “helpen”. Op de praktijk is geen dag hetzelfde en dat maakt het een uitdaging om alles vlotjes te laten verlopen. Ik werk er dan ook nog steeds met veel plezier.

Om up-to-date te blijven leer ik graag bij en ik volg dan ook regelmatig scholingen.

Bianca Smit

Praktijkassistente

Ik ben Bianca Smit en moeder van twee zoontjes. Bij mijn twee zwangerschappen (2015 en 2018) kwam ik als cliënt bij deze praktijk en toen vond ik er al een fijne sfeer hangen. Ik werkte toen nog als medisch secretaresse in Amsterdam.

Stiekem hoopte ik dat ze ooit nog eens een tweede Marjan zouden zoeken. Die kans was nihil natuurlijk. Een jaar later kwam er opeens een vacature voorbij en ik sprong een gat in de lucht!

Sinds juli 2019 ben ik nu dus werkzaam als praktijkassistente in dit team en nog geen dag is hetzelfde geweest. De combinatie van administratieve werkzaamheden en het persoonlijke contact met zwangeren maakt dat ik hier met veel plezier werk!