INFORMATIEBIJEENKOMST OVER DE BEVALLING
Bevallen is een intensieve gebeurtenis, zowel lichamelijk als psychisch. Een goede voorbereiding kan helpen de bevalling goed te ervaren en zelfs beter te laten verlopen.
Kennis, vertrouwen en communicatie tijdens de bevalling is zeer belangrijk.
Door tijdens deze informatiebijeenkomst onze kennis over bevallen te delen hopen wij jullie genoeg informatie te geven om de bevalling met vertrouwen tegemoet te zien.
Voor communicatie voor, tijdens en na de bevalling is een bevalplan een goed middel. Zo kunnen jullie al je wensen op papier zetten en kunnen alle zorgverleners die jullie bij de bevalling bijstaan zich hieraan houden (indien medisch verantwoord), zodat jullie achteraf goed op de bevalling terug kunnen kijken.
I.V.M. DE CORONA PANDEMIE ZIJN DE BIJEENKOMSTEN PER DIRECT VERVALLEN.
Om toch iedereen de zelfde basisinformatie te geven hebben wij een filmje genomen (met dank aan Heleen) met de bevallingsinformatie.
Wij vragen een ieder na 28 weken zwangerschap de bijeenkomst te bekijken en vragen hierover te mailen naar de praktijk. De verloskundige beantwoord de vragen.
Aanvangstijd –
Datums –
De bijeenkomsten vinden plaats bij ons in de praktijk en duren ongeveer 1,5 uur.
Onderwerpen
- starten bevalling
- wanneer moet je de verloskundige bellen?
- weeën
- persen
- mogelijkheden pijnstilling
- bevalplan
- kraamtijd
INFORMATIEBIJEENKOMST OVER BORSTVOEDING
ook geschikt voor als je het nog niet zeker weet of als “opfris”cursus
Elk kind wordt geboren met de zelfde behoeftes, ongeacht welke voeding je je kindje gaat geven. Maar waarom is borstvoeding dan eigenlijk zo belangrijk voor moeder en kind? Borstvoeding is de natuurlijke voeding van het kind en geeft dan ook de basis voor de darmflora en daarmee de basis van het darmmicrobioom. Dit is, zoals we tegenwoordig weten de basis van de hele gezondheid. Je kind kan zich dan ook optimaal ontwikkelen!
Natuurlijk kunnen er, zeker in het begin, uitdagingen ontstaan. Tenslotte moeten jullie beide iets nieuws leren.
Met deze informatiebijeenkomst hoop ik jullie genoeg (praktische) informatie te geven om de start van jullie leven samen zo aangenaam mogelijk te verlopen met genoeg zelfvertrouwen om uitdagingen aan te gaan. Gun jullie de tijd om te leren, het komt goed!
Partners zijn van harte uitgenodigd. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat als de je partner meer kennis heeft over borstvoeding geven het makkelijker is om door te gaan met borstvoeding geven zolang jij en je kindje dat willen.
Tijd – Woensdagen 19.30 / Zaterdagen 11.00
Datums – Zaterdag 17 december 2022, woensdag 25 januari 2023, zaterdag 4 maart 2023, woensdag 5 april 2023, zaterdag 13 mei 2023, woensdag 21 juni 2023, zaterdag 29 juli 2023, woensdag 30 augustus 2023, zaterdag 7 oktober 2023, woensdag 15 november 2023, zaterdag 16 december 2023 en woensdag 24 januari 2024.
Lokatie – Praktijk Verloskundigen Waterland Oost | Heideweg 1b Volendam of online
Kosten – Cliënten van Kraamzorg Waterland Oost, Excellent kraamzorg, Kraamzorg Angelique, Tamaar Kraamzorg en Kidz kraamzorg krijgen de avond aangeboden door hun kraambureau. Heb je gekozen voor een ander kraambureau zijn de kosten €12,50.
Alle vragen zijn natuurlijk welkom en worden besproken.
Ik hoop je snel welkom te heten!
Marjan Muhren lactatiekundige IBCLC
Kijk voor inschrijven en meer informatie op www.borstvoedingwaterland.nl
Inhoud
- Wat zijn nu eigenlijk de (gezondheids)voordelen voor moeder en kind?
- Hoe zit dat nu in die borsten? Oftewel hoe wordt borstvoeding nu eigenlijk gemaakt?
- Wat is colostrum?
- Waarom zijn de eerste uren en huid op huid contact na de bevalling zo belangrijk?
- Hoe gedraagt een pasgeboren kindje zich? Wat zijn voedingssignalen?
- Hoe kun je je kindje vasthouden en waar kun je op letten met met aanleggen aan de borst?
- Hoe weet je nu of je kindje genoeg moedermelk binnen krijgt?
- Uitdagingen. Welke uitdagingen kunnen er ontstaan en hoe kun je ze aanpakken?
- Wat kan een lactatiekundige voor je betekenen?
De bijeenkomst is o.b.v. de Tien Standaarden/Vijf Standaarden voor het welslagen van de borstvoeding ontwikkeld door WHO en Unicef.
Data zijn onder voorbehoud