Goed nieuws!!

Vanaf 11 mei zijn er ook in de geboortezorg versoepelingen.


Het blijft noodzakelijk om het risico op besmetting voor jullie en onszelf zo laag mogelijk te houden. Wij hebben daarom maatregelen genomen, zoals zeilen in de spreekkamers, tape op de vloer voor de 1,5 meter afstand en natuurlijk handenalcohol voor het desinfecteren van de handen bij binnenkomst.


HEB JE KLACHTEN OF VRAGEN, ONGEACHT WAT, NEEM DAN CONTACT OP MET DE PRAKTIJK!
Dat mag op het spreekuurnummer maar zeker ook op het nummer van de dienstdoende verloskundige 0299-223799


SPREEKUUR

 • WACHTRUIMTE

  Heb je een afspraak op het verloskundig spreekuur of voor een echo? Dan kan het zijn dat we je, vanwege drukte in de wachtkamer, vragen om even buiten onze wachtruimte te wachten, om zo de 1,5 meter afstand te kunnen bewaren.

 • PARTNERS

  Partners zijn weer welkom tijdens de controles, maar we willen jullie vragen hier terughoudend in te zijn om zo drukte in onze relatief kleine spreekkamers en wachtruimte te beperken. Dus denk aan de voor jullie belangrijkste momenten in de zwangerschap (bijvoorbeeld eerste keer hartje luisteren of bevalplan bespreken), zodat de meeste controles in de zwangerschap alsnog zonder partner kunnen plaatsvinden. Op deze manier hopen we ook aanstaande versoepelingen te kunnen blijven doorvoeren. Kinderen mogen helaas nog niet mee naar het spreekuur. En uiteraard blijft het mogelijk om te beeldbellen of geluidsopnames  te maken.

 • INTAKE GESPREK

  Bij nieuwe aanmeldingen geldt dat de intakegesprekken bij een eerste zwangerschap in principe weer lijfelijk op de praktijk worden aangeboden. Heb je al een kindje? Dan zal het intakegesprek voorlopig nog telefonisch plaatsvinden. Wil je het zelf toch liever anders, geef dit dan aan. We houden rekening met je wensen. Heb je de afgelopen periode al een telefonische intake gepland en wil je deze omzetten naar een lijfelijke intake, bel dan naar onze praktijkassistente.

 • FREQUENTIE CONTROLES

  Vanaf je volgende geplande afspraak houden we bij het plannen van een nieuwe afspraak weer het normale controle schema aan. Vind je het zelf fijn om het ‘Corona-schema’ aan te houden, dan mag dat natuurlijk! Geef het aan als we een nieuwe afspraak voor plannen. Wil je graag al vòòr je afspraak terug naar het normale controle schema, dan mag je zelf onze praktijkassistente bellen om die afspraak te plannen.

 • NACONTROLES

  De nacontroles die gepland worden voor 6 weken na de bevalling blijven voorlopig telefonisch, tenzij er lichamelijke klachten zijn die fysiek beoordeeld moeten worden. Wil je je telefonische nacontrole omzetten naar een fysieke nacontrole, neem dan contact op met onze praktijkassistente.

BEVALLING

 • Bij een thuisbevalling mag, naast je partner, nu één extra persoon aanwezig zijn, mits deze >1,5 meter afstand van de zorgprofessionals houdt.
 • Bij een ziekenhuisbevalling mag echter alleen de partner mee. Dit geldt voor de hele regio.

KRAAMBED

 • CONTROLES DOOR DE VERLOSKUNDIGE

  De kraambedcontroles door de verloskundigen blijven vooralsnog deels telefonisch en deels lijfelijk (1 fysieke controle in de kraamweek en op indicatie vaker). Er zal persoonlijk met je overlegd worden hoe jullie hier als kraamgezin in staan. Belangrijk is dat de 1,5 meter ook hier bewaard kan worden.

 • KRAAMBEZOEK

  In de kraamweek mag één persoon gekozen worden om te ontvangen als kraambezoek tijdens de aanwezigheid van de kraamverzorgende.

 • KRAAMZORGINTAKE

  Indien er geen gezondheidsklachten zijn kan de kraamzorgintake weer thuis wordenaangeboden, indien gewenst. Hou je het liever bij een telefonisch gesprek, ook dat mag natuurlijk! Staat je kraamzorgintake binnenkort gepland? Onze kraamzorgintaker zal contact met je opnemen om te bespreken of je de reeds gepland telefonische kraamzorgintake wil laten staan of deze wil omzetten naar een huisbezoek.

Let op: bovenstaande geldt alleen als je bij Kraamzorg Waterland Oost bent ingeschreven. Het kan zijn dat andere kraamzorgbureau’s andere richtlijnen aanhouden.


ANTICONCEPTIE

 • Het plaatsen van een spiraal en de echo controle hiervan mogen weer gepland.

ECHO’S

 • PARTNER

  Vanaf nu mag je partner weer mee naar alle echo’s! Dit geldt alleen voor partner. Oma’s/opa’s/kinderen etc. mogen helaas nog niet mee naar de echo’s.

 • PRETECHO’S

  Vanaf nu mogen er ook weer pretecho’s gepland worden, zoals geslachtsbepaling echo’s etc.


Bedankt voor jullie begrip. We hopen zo met zijn allen de verspreiding van het virus tegen te gaan.
Zodra er een verandering komt in de zorg brengen we je uiteraard weer per mail en via social media op de hoogte!

Het team van Geboortezorg Waterland Oost | Verloskundigen en Kraamzorg